Optimale Klantbeleving met Zendesk

Zendesk is customer care

Samenwerking met Zendesk

Van Creative Software Solutions bieden we aan onze klanten aan om de klantbeleving optimaal te maken en te houden. dat werkt deels door in de software faciliteiten in te bouwen voor klant ondersteuning zoals een chat-functie en de mogelijkheid om te zoeken in kennisbanken over het systeem. Maar we doen dat ook door achter de schermen de vragen van klanten over het gebruik van het systeem te registreren en deze vragen te beantwoorden zodat de klant weer verder kan met zijn of haar werk!

Zendesk Chat

Klantbeleving: Het Zendesk Chat pop-up scherm.

De oplossing die wij daarbij gebruiken heet Zendesk Support en Zendesk Chat.

Optimaliseren van de klantbeleving

We hebben gekozen voor deze oplossingen omdat dit ons de mogelijkheden biedt om optimaal met de klant en haar gebruikers te communiceren, vragen te ontvangen en te beantwoorden en een goede administratie op te bouwen van alle interactie met gebruikers. Chat is de snelle oplossing die een gebruiker in staat stelt om met een support medewerker te chatten. Vaak lost dit een probleem snel op.

Naast de opbouw van een goede support administratie bouwen een kennisbank op. Dat doen we al tijdens de ontwikkeling van het systeem, in de testfase. Hiermee creëren we een online handleiding die voor beheer van het systeem essentieel is. Indien een klant dat wenst kan deze kennisbank ook in de software van de klant geïntegreerd worden.