Functioneel Management

Software applicaties zijn zo dynamisch als de wereld: het gebruikersbestand moeten worden uitgebreid of aangepast, er moeten producten of diensten aan de applicatie worden toegevoegd, of gebruikers stellen vragen omdat zaken anders werken dan ze verwachten. Ook moet er worden nagedacht over nieuwe functionaliteiten: aanpassingen, uitbreidingen om zodoende nog meer wensen te kunnen realiseren. Deze vormen van applicatiebeheer en functioneel beheer vatten wij samen onder de term ‘Functioneel Management’.
Wij voeren dat uit voor diverse klanten in de vorm van eerste en tweedelijns ondersteuning.

Eerste lijns ondersteuning

Eerste lijn ondersteuning betekent dat wij de vragen van uw klanten opvangen en beantwoorden. Elke maand krijgt U daar een rapportage over, zodat u weet wat er speelt: wat gaat er goed, wat kan er verbeterd worden. Bovendien werken wij onze Kennisbank bij (Zendesk), zodat klanten ook zelf eventueel op zoek kunnen naar het antwoord. Dat vergemakkelijkt het werken voor iedereen.

Tweede lijns ondersteuning

Ook helpen we U bij het opstellen van roadmaps en het maken van de bijbehorende softwarespecificaties. De roadmap is een praktisch overzicht van nieuwe versies met de bijbehorende inhoud: je weet dus altijd wanneer je over nieuwe functies kunt beschikken. Tijdens de uitvoering bewaken we de kosten in verhouding tot de toegekende budgetten. Op deze manier voorkomen we verrassingen tijdens of aan het einde van het traject. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn de belangrijke uitgangspunten hierbij.